Tulorekisteri, Kela ja työnantajat

Vuoden 2019 alusta alkaen kaikki työnantajat ilmoittavat maksamansa palkat tulorekisteriin, josta myös Kela alkaa saada tulotietoja etuuspäätösten pohjaksi.

Työnantaja, tulorekisteri ja Kela?

Miten työnantajan päiväraha-asiointi muuttuu lokakuussa 2018? Miten tulorekisteri vaikuttaa siihen? Sitä käsitteli verkkoseminaari 6.9.2018.

Katso seminaaritallenne!

Työnantajilta tulorekisteri edellyttää muun muassa järjestelmävalmisteluja ja uusien toimintatapojen opettelua. Vuoden 2018 aikana työnantajan asiointipalveluun tehdään muutoksia, joiden tarkoituksena on sujuvoittaa tulorekisterin käyttöönottoa vuodenvaihteessa. Näihin muutoksiin kuuluu esimerkiksi siirtyminen yhden Y-tunnuskohtaisen pankkitilin käytäntöön. Organisaatiot voivat jo muuttaa pankkitilitietonsa työnantajan asiointipalvelussa.

Vuodesta 2019 alkaen työnantaja voi tulorekisteri-ilmoituksella hakea sairauspäivärahaa, äitiys-, isyys- ja vanhempainrahaa, erityisäitiysrahaa, kuntoutusrahaa ja perhevapaakorvausta. Vuosilomakustannuskorvausta ei voi hakea tulorekisterin kautta.

Katso video tulorekisteristä

Kansallisen tulorekisterihankkeen tuottamalla videolla kerrotaan 3 minuutissa, miten Kela käyttää tulorekisteriä ja miten se hyödyttää työnantajaa. Video ei ole tekstitetty.

Lue lisää